keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Spaetzel e Spezzatino

Eli spaetzel ja lihakastike.

Aloitetaan kastikkeesta:

1 pieni sipuli
700 g naudanfilettä
1 valkosipulin kynsi
1 lihaliemikuutio
1-2 dl punaviiniä tai olutta
2 rkl vehnäjauhoja
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
vettä



Paloittele liha sopivan pieniksi paloiksi. Hienonna ja kuullota sipuli öljyssä. Lisää liha pannulle, ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista ylimääräinen neste paistinpannulta. Lisää olut tai punaviini, sekoita kunnes neste on haihtunut. Sirottele pannulle vehnöjauhot ja sekoita kunnes jauhot ruskistuvat. Lisää noin 3 dl vettä, sekoita kunnes ruskistettu jauho on liuennut veteen. Lisää joukkoon lihaliemikuutio ja kokonainen valkosipulin kynsi. Jätä hautumaan siksi aikaa kun valmistat spaetzelin.


Spaetzel:

600 g vehnäjauhoja
5 kananmunaa
300 g hienonnettua pinaattia
suolaa
voita
vettä


Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää vettä tarvittava määrä, taikinan tulisi olla melko löysä.


Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi, suolaa vesi. Seuraavaan vaiheeseen tarvittava työkalu on "Schaben", jos sellaista ei ole ulottuvilla niin käytä jotain muuta sopivaa (perunamuussipuristimellakin onnistuu, joskin hitaasti). Kuumenna paistinpannulla voinokare. Aseta schaben kattilan ylle. Kaada kauhallinen taikinaa schabeniin, käytä kaavinta työntääksesi taikinan schabenin läpi. Anna spaetzelin kiehua kunnes se nousee pinnalle. Nosta spaetzel reikäkauhalla vedestä ja siirrä paistinpannulle. Mausta suolalla. Älä ruskista, paista vain hyvin kevyesti. Siirrä valmis spaetzel tarjoiluastiaan ja jatka samalla tavalla taikinan loppuun.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti