maanantai 21. syyskuuta 2015

Pasta e Fagioli fać te ciasa


Eli syksyinen pastakeitto!

Kourallinen pilkottua selleriä
1/2 sipuli
1 tölkki papuja, ruskeita tai valkoisia, tomaattikastikkeessa tai ilman
Chili
200 g pancettaa tai pekonia
Valkosipulin kynsi
Suolaa
Pippuria
Lihaliemikuutio
Paprikajauhe
1 rkl tomaattipyree
4 dl Ditalini Rigati tai muuta pientä pastaa
Öljyä

Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa sellerin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pekoni tai pancetta, varo ettei pekoni pääse paistumaan kuivaksi. Lisää pavut. Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää vettä käyttäen paputölkkiä mittana, noin kolme tölkillistä. Lisää liemikuutio, paprikajauhetta ja tomaattipyree. Anna kiehua kannen alla hiljalleen 30-45 minuuttia. Lisää pasta keittoon ja keitä pasta kypsäksi.
Lisää annoksen pinnalle lusikallinen oliiviöljyä ja tarjoile leivän kanssa.
Bun pro!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti