lauantai 26. syyskuuta 2015

Kanttarellispaghetti

 .

Ainekset

500 g kanttarelleja
1 dl ruokakermaa
500 g spaghettia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl valkoviiniä tai olutta
1/2 kasvisliemikuutio
persiljaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Puhdista ja paloittele kanttarellit. Kuori ja hienonna sipuli, kuullota sipuli öljyssä.
Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan.
Lisää kanttarellit sipulin sekaan, mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes kanttarelleistä tullut neste on haihtunut. (Neste irtoaa sienistä suolan avulla, jos suolan unohtaa tässä vaiheessa, ei onnistu.)
Lisää viini tai olut, murskaa joukkoon valkosipuli. Anna jälleen nesteen kiehua matalalla lämmöllä.
Suolaa pastan keitinvesi, lisää spaghetti ja keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika.
Lisää sienten joukkoon hieman vettä (1-2 dl) ja puolikas liemikuutio.
Kun pasta on al dente, kaada kattilasta vesi pois ja sekoita spaghetti sienten joukkoon. Nosta hieman lämpöä. Lisää kerma spaghetin ja kanttarellien sekaan ja anna kiehua hetki.
Tarjoile samantien.

Basilika on vain koristeena, oikeasti se ei kuulemma sovi tähän pastaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti