maanantai 21. syyskuuta 2015

Pataleipä


  • 7 dl jauhoja
  • (puolet vehnäjauhoja ja puolet hiivaleipäjauhoja esimerkiksi)
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl kuivahiivaa
  • 3 ½ dl vettä
  • öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää lämmin vesi. Sekoita, älä vaivaa. Peitä kulho, anna kohota noin puoli vuorokautta. Paras kohoamisaika on illasta aamuun tai aamusta iltaan, lyhyemmässä ajassa ei oikein kohoa tarpeeksi, pidemmässä alkaa maistua hiivaiselta.
Jauhota pöytä ja kumoa taikina. Kääntele löysä taikina palloksi nostamalla taikinaa joka sivulta vuorotellen. Anna kohota vielä lisää.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuumenna tyhjä pata uunissa. Kun pata on kuuma ja taikina kohonnut, niin sivele padan pohjalle ja reunoille öljyä ja nosta taikina pataan. Paista leipää uunissa 30 minuuttia kansi päällä, ja sitten vielä 15 minuuttia ilman kantta.

2 kommenttia: